Edith Sofia

Momlife, fashion, beauty en lifestyle

  • About
  • Contact

BAKING | APPLEPIE

29 oktober 2019 by Edith 3 Comments

Dit weekend was het echt perfect herfstweer koud, maar wel zonnig. Ik ben er gek op. Zaterdag had ik zin om wat te gaan bakken. Dit keer een appeltaart.

Ingrediënten voor 1 appeltaart

  • 1 pak mix appeltaart
  • 220 gram roomboter
  • 1 ei
  • 8 appels (Jonagold of Elstar)
  • 150 gram rozijnen
  • 50 gram suiker
  • Kaneel

Bereidingswijze appeltaart

Begin met het wellen van de rozijnen. Doe de rozijnen in een bakje met lauwwarm water en laat ze hier 15 minuten in liggen. Na die 15 minuten kan je ze droogdeppen.

Schil vervolgens de appels. Verwijder de klokhuizen, snijdt de appels in kleine blokjes en doe deze in een schaal. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en de gewelde rozijnen.

Laat de boter smelten in een pan en klop een ei los in een kommetje. Voeg de appeltaart mix erbij en kneed dit tot een samenhangend deeg.

Vet de springvorm in met boter. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. Vervolgens vul je de vorm met het appelmengsel en druk je dit aan.

Maak van het resterende deeg rolletjes, of zoals ik het heb gedaan leuke vormpjes. Ik heb dit keer voor een herfst thema gekozen en allerlei blaadjes geboetseerd. Echt herfstig.
TIP: Is het deeg iets te plakkerig, zet het even in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de appeltaart in 65-75 gaar en goudbruin. Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Tijdens het afbakken liep het water me al in de mond. Dat is echt één van mijn favoriete geuren. De geur van vers gebakken taart. Die avond gingen we bij mijn ouders eten en hebben we met zijn alle heerlijk genoten van de appeltaart.

Ben jij ook zo gek op appeltaart?

Xoxo Edith-Sofia

Filed Under: Baking

Comments

  1. Tamara says

    29 oktober 2019 at 15:25

    Mmmm, jammer dat ik de geur niet kan ruiken voor mijn beeldscherm heen. En wat heb je hem leuk vorm gegeven. Echt een herfstappeltaartje. Als hij net zo lekker smaakt als dat hij eruit ziet, heb je vast enorm kunnen smullen!

    Beantwoorden
  2. Kelly says

    29 oktober 2019 at 17:41

    Heerlijk! Tof ook die vormgeving. Ik vind appeltaart het allerlekkerste als je ook het deeg zelf maakt: zo eenvoudig te doen ook! Spontaan zin om weer een appeltaart te bakken, maar ik heb net brownies in de oven zitten haha. 🙂

    Beantwoorden
  3. Rachel says

    30 oktober 2019 at 21:34

    Wat mega leuk gedaan, ook toffe foto’s! ik heb zelf al aardig wat gemaakt voor het eerst, maar nog geen appeltaart haha.. en dat is in de schoonfamilie nog al een dingetje.. dus ik moet daarover heen kunnen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Image16
Welcome on my blog!
I’m Edith Sofia, take a look around & let me know what you think!
Contact: info@edithsofia.nl

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Jennifer on Genesis Framework · WordPress · Log in