Blueberry muffins doen mij altijd aan London denken. Ik heb ze voor het eerst gegeten in London in een hotel. Ze werden daar geserveerd bij het ontbijt. Ik was gelijk verkocht, ze waren heerlijk. Jaren laten bestelde ik een blueberry muffin bij de starbucks in London. Afgelopen weekend had ik zin om wat te gaan bakken en ik besloot blueberry muffins te maken even in de London vibes.
In de herfst bak ik graag. Wat is er lekkerder dan binnen met de verwarming aan te zitten, met de geur van vers gebakken muffins en de regen keihard tegen de ramen. Love it! Afgelopen zondag was ik bij mijn ouders dus kon ik lekker aan de slag. Thuis heb ik een piepkleine keuken met een combimagnetron, deze doet het lang niet zo goed als de oven van mijn ouders.
Ingrediënten voor ongeveer 12 muffins
- 250 gram bloem
- 1 zakje Backin powder
- 150 gram suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- snufje zout
- 2 eieren
- 100 ml olie
- 100 ml karnemelk
- 200 gram blueberry’s
Bereidingswijze blueberry muffins
Verwarm de oven voor op 160 graden. Plaats de papieren Cakevormpjes in de muffinplaat.
Meng de bloem, Backin powder, suiker, vanillesuiker en het snufje zout in een grote kom. Houdt er rekening bij dat de kom groot genoeg is voor alle ingredienten.
Pak een andere kom, en kluts hierin de eieren los. Voeg de zonnebloem olie en karnemelk erbij.
Als je dit goed hebt gemengd schenk je het bij het andere mengsel. Klop het geheel met een handmixer op de laagste stand tot een gladgeheel.
Schep vervolgens de 200g blauwe bessen door het beslag. Was ze wel even van te voren. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes. Vul ze tot net onder de rand, dan bollen ze er mooi over als ze gaan rijsen in de oven.
Bak de blueberry muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Wil je zeker weten dat je muffins gaar zijn? Steek er met een sate prikker. Blijft er deeg aan de prikker hangen, dan zijn ze nog niet gaar. Zet de muffins op een leuke schaal en decoreer deze met de overgebleven blauwe besjes.
Ik heb de muffins in twee sessies afgebakken.
Hoe lekker ziet dit eruit! Ze smaakte zo goed, echt heerlijk. Niet te nat en niet te droog.
Ben jij ook zo gek op blueberry muffins?
Xoxo Edith-Sofia
Kelly says
Ze zien er erg lekker uit! Ik ben zelf op de een of andere manier niet zo gek op blueberry muffins, maar ze ruiken altijd heerlijk en daarom bak ik ze wel eens voor anderen haha. 🙂
Iris says
Oh wat lekker@ en door jou lijkt het net alsof je zo in no time maakt. Super easy!
Sharon van Bommel says
Ah ziet er super goed uit zeg! Nu heb ik ook zin in muffins haha!
Jessica J. says
Ziet er zó lekker uit! Binnenkort nog maar eens iets bakken, het is er stilaan het weer voor!