
In het weekend bak ik altijd iets lekkers. Meestal iets zoets om ‘s avonds te eten, zoals mijn laatste recept de scones. Dit keer bakte ik een quiche voor bij de soep. Wij eten op zaterdag bijna altijd soep met stokbrood, groente en lekkere smeerseltjes. Het leek mij wel eens lekker om daar een quiche bij te eten. Lees verder voor het heerlijke recept van deze quiche met spinazie en geitenkaas.
Een quiche, ook wel hartige taart, is een perfect bijgerecht, maar ook als lunch is het erg lekker. Ik vind de quiche het lekkerst als hij warm is.
Dit heb je nodig voor de quiche met spinazie en geitenkaas :

- Bladerdeeg
- 1 pakje ontbijtspek
- 200 gram spinazie
- 1 pakje geitenkaas naturel
- 1 rode ui of een sjalotje
- 2 eieren
- 200 gram crème fraîche

Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Snijd de ui en bacon in kleine stukjes. Bak deze samen met de spinazie in een grote koekenpan in een klein beetje olie. Als de spinazie is geslonken en de uitjes en bacon een beetje zijn aangebakken giet je het over in een vergiet. Alle olie en water, wat uit de spinazie komt, kan dan goed uitlekken. Kruimel de geitenkaas op een bordje zodat je deze straks gemakkelijk kan verdelen. Klop de 2 eieren in een kom. Als deze goed gemengd zijn kan je de crème fraîche toevoegen. Meng dit goed door elkaar met een garde tot één geheel.

Smeer het bakblik in met olie en bedek deze met de bladerdeeg. Dan is het tijd om de vulling op te bouwen. Begin met het mengsel van spinazie, ui en bacon. Zorg dat het goed verdeeld is over de hele bodem. Daarover kruimel je de geitenkaas. Je kan nu eventueel ook nog zout en/of peper toevoegen. Als alles goed verdeeld is kan je het mengsel van crème fraîche en ei eroverheen gieten. Druk de rand naar beneden tot op het mengsel, zodat je een bredere rand krijgt. Tijd om in de oven te gaan! Bak de quiche af op 160 graden in 40 minuten. Laat de quiche 5 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Ik gebruikte verse bladerdeeg op rol, maar je kan ook bladerdeeg uit de vriezer gebruiken. Gebruik je bladerdeeg uit de vriezer haal die er dan uit voordat je begint met het maken van de vulling van de quiche, dan kan deze ondertussen ontdooien.
Ik heb nu één grote quiche gemaakt, maar je kan ook meerdere kleine quiches maken. Leuk voor bijvoorbeeld een high tea. Dit is één van de lekkerste quiches die ik ooit heb gegeten. Meestal zijn quiches heel zwaar op de maag. Deze is dat totaal niet. De ingrediënten bij elkaar zijn super smakelijk.
Ben jij ook gek op quiche?
Xoxo Edith-Sofia
Dit ziet er heerlijk uit! 🙂
oh dit vind ik echt heerlijk! Perfect combinatie! Ik ga hem volgend weekend namaken. Nu al zin in!!
Hij ziet er heerlijk uit. Wij hebben ook altijd een soepdag, grappig! Bij ons is het vaak op vrijdag.
Wauw het ziet er echt heerlijk uit, wat goed zeg! 🙂
Dit was zó lekker 😍
Oeh lekker! Klinkt erg goed!
Zo’n vrolijke foto weer van jou 🌻, love it! Ik ben dol op quiches dus ik wil jouw recept zeker een keer uitproberen.
Ziet er heel lekker uit ! Ik eet graag quiche maar niet heel vaak !
Ziet der lekker uit.