
Hello Oktober! In Oktober kom altijd echt pas in de herfstsfeer, daarom leek het mij leuk om een lekker herfstkoekje te bakken. Dit keer heb ik cinnamon buns gemaakt. Ik was gister vrij dus had lekker de tijd.

Ingrediënten voor het deeg:
400 gram bloem
7 gram gist
4 eetlepels suiker
Een snufje zout
150 g ongezouten roomboter
1 ei
180 ml halfvolle melk
Ingrediënten voor de vulling:
175 gram basterd suiker
100 gram rozijnen
1 appel
3 eetlepels kaneel
Ik begon met het maken van het deeg. Om het gemakkelijk te kunnen mengen had ik de boter laten smelten in en pannetje. Het eitje had ik geklopt en toen kon ik de ingrediënten door elkaar mengen met een mixer. In een grote kom begon ik met de boter, melk en langzaam gooide ik de bloem erbij. Toen het ei, de gist, suiker en een snufje zout. Meng dit met de mixer zo’n 5 min door elkaar. Dek de kom af met een theedoek en laat het 5 minuten staan zodat het kan rusten en rijzen.

Tijdens het rijzen van het deeg had ik mooi de tijd om de vulling te maken. Ik besloot 2 soorten te maken. 1 met basterd suiker, rozijnen en kaneel en eentje met basterd suiker, rozijnen, kaneel en appel.

Tijd om het deeg uit te rollen. Ik had een bakpapiertje op het aanrecht gelegd met bloem erop. Ook de deegroller had ik met bloem ingesmeerd. Rol het deeg uit tot een rechthoek. Strooi de inhoud over het deeg en druk dit zachtjes een eentje aan en rol hem dan op langs de lange kant. Snijdt de rol in plakjes en leg deze op een ovenschaal. Houdt er rekening mee dat ze bijna 2x zo groot worden in de oven, dus leg ze goed uit elkaar. Dek de ovenschaal af en laat het nogmaals rijzen. Dit keer ongeveer 30 minuten.

Verwarm de oven op 190 °C en bak de buns op 20 minuten af tot ze goudbruin zijn.

Yummy, that looks so good!

Omg ze waren zo lekker, we hebben ze ‘s avonds lekker gegeten bij de thee. Vooral de variant met appel smaakte echt top! Net kleine appeltaartjes. Ik vind bakken altijd zo leuk, maar doe het echt te weinig. Ik wil het echt vaker gaan bakken. Hebben jullie nog een leuk herfstreceptje wat jullie willen zien?
Heb jij wel eens cinnamon buns gemaakt?
Xoxo Edith-Sofia
Lijkt me heel lekker! Steeds als ik een blog zie met een recept krijg ik zin om iets te bakken, maar toch doe ik het uiteindelijk nooit haha. Toch eens doen 😉
Heerlijk recept. Ik ben helemaal fan!