Na mijn tripje naar Californië was ik verslaafd aan Reese’s. Tegenwoordig zijn ze iets makkelijker verkrijgbaar. Het zijn peanut butter cups met chocolade. Zo slecht, maar ook zo lekker!
Vandaag laat ik jullie zien hoe je deze te lekkere cups kan maken.
Ingrediënten voor 6 peanut butter cups
- 200 gram chocolade
- 3 eetlepels pindakaas
- 4 eetlepels poedersuiker
- 1,5 lepel maple syrup
- een muffin bakplaat
- cakevormpjes
Begin met het opzetten van een grote pan met water. Ondertussen kan je het peanut butter mengsel maken. Schep 3 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels poedersuiker en de 1,5 eetlepel maple syrup in een kom en meng dit. Je kan dit gewoon met je handen doen. Als het te nat is kan je meer poedersuiker toevoegen. Verdeel het mengels in 6 balletjes. Leg deze op een snijplank en duw ze in elkaar tot een schijf.
Nu is het tijd om de chocolade te smelten. Ik deed dit au bain marie. Doe een kommetje in het kokende water en laat het smelten.
Schep de gesmolten chocolade in de cupjes. Een laagje van een halve cm is genoeg. Leg hier het peanut butter mengsel op en dan weer een laag chocolade. Zet de cups 15 minuten in de koelkast.
Ready! Ze smaakte zo goed, net alsde echte. Ik had er nu maar 6 gemaakt. Die waren zo op. De volgende keer maar ik het dubbele aantal.
Ben jij ook zo gek op Reese’s?
Xoxo Edith-Sofia
Geef een reactie