Bijna weekend! In het weekend kook ik altijd extra uitgebreid. Ik heb er dan meer tijd voor en ook meer zin in. Vandaag wil ik één van mijn favoriete recepten delen.Ik ben niet zo gek op aardappelen, daarom ben ik altijd opzoek naar lekkere gerechten met pasta. In veel pasta gerechten zitten erg weinig groente. Dit gerecht is echt de perfecte combinatie van pasta en veel groente.
Ingrediënten:
– 150 gram pasta
– 200 gram spinazie
– 1 rode ui
– 1 courgette
– 1 bakje cherrytomaten
– 1 pakje ontbijtspek
– 100 ml kookroom
– half bakje roomkaas
Bereiding:
Begin met het opzetten van een pan water om de penne te koken. Tijd om te gaan snijden! Snipper het uitje. Snijd de courgette eerst in plakjes om deze vervolgens door vieren te delen. De cherrytomaatjes halveer je en het ontbijtspek snijd je in kleine stukjes. Ik begin altijd met het fruiten van het uitje, dan voeg ik de bacon toe. Als deze een beetje krimpt voeg ik de courgette toe.
Na 5 minuten voeg je de spinazie toe. Ik gebruik altijd diepvriesspinazie, dit vind ik fijner eten. Als de spinazie is ontdooit en je het goed hebt doorgeroerd kan je de cherrytomaten, roomkaas en kookroom toevoegen. Goed doorroeren zodat alles door elkaar gemengd wordt.
Als de penne gekookt is en je hebt het afgegoten kan je de penne door de saus roeren.
Voilá het gerecht is alweer klaar. Eet je liever vegetarisch? Dan kan je de bacon gewoon weglaten.
Enjoy your meal!
Xoxo Edith-Sofia
Kelly says
Ziet er goed uit!