Edith Sofia

Fashion, beauty en lifestyle

  • About
  • Contact

COOKING | VEGAN BURGER

8 maart 2020 by Edith 5 Comments

Always in the mood for burgers. Dit weekend testte ik de Moving Mountains burger. Ik ben gek op burgers, maar ik wil ook graag minder tot geen vlees eten zoals ik laatst beschreef in mijn doelen 2020. Laatst kreeg ik een uitnodiging om als echte vleeseter de Moving Moutains burger, te testen. Daar hoefde ik natuurlijk niet over na te denken. Dit weekend testte ik de burger uit.

De Moving Moutains burger, is gemaakt van plantaardige ingrediënten. Volgens de makers sist, ruikt en smaakt hij echt als vlees. De ingrediënten zijn erwten- en tarweproteïne, kokosnoot en champignons. De basis is oesterzwam deze zorgt voor de sappige en vlezige structuur. De burger sist, ruikt, bloedt en smaakt als echt vlees. Het bloeden hoeft van mij niet, dat vind ik het ergste en minst smakelijke van echt vlees.

Het doel van Moving Mountains is het creëren van vleesvervangers die niet alleen populair zijn bij vegetariërs en veganisten, maar die ook door flexitariërs en vleesliefhebbers enorm gewaardeerd worden. Mijn vriend is een echte vleesliefhebber, dus hij is de perfecte testpersoon.

De bereiding. De burger dient aan elke kant 3 minuten op middelhoog vuur gebakken te worden. De burger brand best snel aan. Dus ik heb hem op laag vuur gebakken. Hij sist inderdaad als een echt burgertje.

Ik had lekker hamburgerbroodjes gekocht. En belegde ik de burger met sla komkommer, kaas en wat tomatenketchup.

Smaaktest hoe proeft hij? De burger smaakt erg goed. Het deed ons een beetje denken aan steak hachee, heel zachte vleessmaak. De nasmaak is een beetje zoetig. Qua bite is de burger écht net vlees. De structuur en smaak is dit de meest “echte” burger, maar toch proef je dat het niet écht vlees is. Toch zijn we overtuigd van de burger. Zelfs mijn vriend, en dat terwijl hij een echte vleeseter is.

De Moving Moutains burger, is verkrijgbaar bij de grotere Jumbo filialen, laat je hem liever voor je maken dan kan je hem eten bij het hardrock hotel.

Ik vind het zeker een aanrader! De burger smaakt goed en qua structuur is het net echt vlees. Dit is tot nu toe mijn favoriet qua vleesvervangers voor een hamburger. Door de zoete nasmaak is hij echt perfect te combineren met zoete aardappelfriet.

Xoxo Edith-Sofia

Filed Under: food

Comments

  1. Rachel Kromdijk says

    10 maart 2020 at 17:52

    Wat leuk dat je er zo positief over bent zeg, ik ga mezelf hier eens in verdiepen want ik wil van het ‘vlees’ af

    Beantwoorden
  2. Iris - Thebeautymagazine.nl says

    11 maart 2020 at 11:36

    Oh, deze heb ik nog niet geprobeerd. Het ziet er erg lekker uit!

    Beantwoorden
  3. Suzanne says

    12 maart 2020 at 14:26

    Klinkt erg lekker! Leuk dat je hier aandacht aan besteed.

    Beantwoorden
  4. Tamara says

    12 maart 2020 at 19:10

    Mmmm, klinkt lekker! Ook qua uiterlijk zou je hem niet onderscheiden van echt vlees. Hopelijk heeft de Jumbo bij mij in de buurt hem ook.

    Beantwoorden
  5. Keukenloods says

    17 maart 2020 at 11:23

    Krijg er honger van.. Persoonlijk helemaal overgestapt van het vlees naar vleesvervangers. Tegenwoordig zijn er zoveel lekkere opties dat echt vlees voor mij niet meer nodig is. Dit merk kendi ik nog niet, thanks daarvoor.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Image16
Welcome on my blog!
I’m Edith Sofia, take a look around & let me know what you think!
Contact: info@edithsofia.nl

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2023 · Jennifer on Genesis Framework · WordPress · Log in