Wat een lekker weer was het vorige week. Ik heb er zo van genoten. We hadden het zwembad opgezet in de achtertuin, dus het voelde echt als vakantie. Om de zomers zijn stemming er in te houden heb ik afgelopen weekend deze heerlijke zomerse pasta salade gemaakt. Ik deelde een foto op mijn story’s en mijn inbox ontplofte met vragen naar het recept. Lees verder voor het recept.
Ingrediënten 2 personen
- 150 gram fusilli
- Een halve komkommer
- 200 gram rivolo cherrytomaatjes
- 125 gram warmgerookte zalmstukken
- 50 gram rucola
- 90 gram koelverse pestospread
Bereidingswijze salade
Kook de fusilli zoals op de verpakking staat. Zorgt dat je hem al dente kookt anders wordt het te slap. Was de komkommer, cherrytomaatjes en rucola. Halveer de komkommer en haal met een theelepel de zaadlijsten uit de komkommer. De zaadlijsten heb je niet meer nodig, dus deze kan je gelijk opsnoepen. Snijdt de komkommer vervolgens in halve plakken. Halveer de tomaten.
Giet de pasta af, spoel goed af met koud water en laat het even uitlekken met de deksel op het vergiet. Haal het velletje van de zalm en verdeel het stuk zalm met twee vorken in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten in een grote kom en voeg de pesto spread toe. Nog een keer goed roeren en je salade is klaar!
Wij aten de salade in combinatie met een heerlijke wijn van Miraval. De rose is echt super zacht van smaak en matcht perfect bij de zalm.
Deze salade viel heel goed in de smaak. Deze ga ik deze zomer zeker nog vaker maken.
Deel je een foto als jij hem ook maakt?
Xoxo Edith-Sofia
Heidi says
• Ziet der echt heerlijk uit.
• Vandaag moet ik ook weer eens een pasta salade maken voor mijn zoon, want we gaan vandaag gaan picknicken op het strand.