Vandaag een heerlijk recept wat ik ontdekte door het verspillen van voedsel tegen te gaan. Ik wou een lekker gerecht maken met truffelmayonaise en door de ontdekking van kastanjechampignons laatst in een Too Good Too Go box kwam dit gerecht tot stand. Champignons kun je natuurlijk het hele jaar door eten, maar herfst is wel echt het champignonseizoen. Vooral bij de kastanjechampignon moet ik altijd denken aan de herfst, misschien komt het door zijn bruine kleur. Vandaag heb ik een heerlijk recept met kastanjechampignons.
Nu hoor ik je denken wat is er eigenlijk anders aan kastanjechampignons in vergelijking met gewone champignons. Naast hun bruine hoedje zijn ze ook iets duurder. De kastanjechampignon heeft een meer nootachtige smaak. Ook bevatten ze minder vocht als de witte en daardoor slinkt hij minder en blijven ze een stuk steviger.
Ingrediënten 2 personen
- 150 gram spaghetti
- Eén gele ui
- Eén bakje kastanjechampignons
- 3 eetlepels truffelmayonaise
- 100 ml kookroom
- Parmezaanse kaas
Ik bedacht dit recept omdat ik nog een potje truffelmayonaise over had van mijn verjaardag. Ik heb toen carpaccio gemaakt als voorgerecht. Ik gebruik verder nergens truffelmayonaise voor en carpaccio is ook niet iets wat we geregeld eten. Ik vond het zonde om het potje niet te gebruiken. Doordat we laatst een Too Good Too Go box hadden opgehaald, zat ik helemaal in de niet verspillen mood en ging ik eens in mijn kastjes en koelkast kijken wat ik daar nog had staan en niet meer gebruikte. Toen zag ik dus de truffelmayonaise in de koelkast staan, hij was nog lang houdbaar. Tijd om een gerechtje te bedenken. Ook weer in de Too Good To Go Box ontdekte ik laatst kastanjechampignons in een roerbakmix. Ik had hier toen spaghetti bolognese van gemaakt. Ik vond ze zo lekker smaken en wilde ze vaker gebruiken. Toen bedacht ik opeens dat dat misschien wel heel erg lekker zou kunnen zijn met de truffelmayonaise en zo begon het idee.
Ik doe bijna in alle gerechten wel een uitje dus dat kon in dit gerecht ook zeker niet ontbreken. Daar begin ik dan ook mee. Snipper de ui en fruit deze in de pan. De champignons kan je even afspoelen en eventueel nog prut eraf krabben. Deze heb ik ik gesneden in plakjes en gooide ik bij de uien. Vervolgens gooide ik er wat kookroom bij om het lekker smeuïg te maken en natuurlijk de niet te vergeten truffelmayonaise. 3 flinke eetlepels gooide ik erbij. Het was voor het eerst dat ik het maakte, dus ik deed het allemaal op gevoel. Maar het smaakte heerlijk! Je moet wel echt van truffelmayonaise houden. Om het helemaal af te maken rapste ik er nog wat Parmezaanse kaas over.
Dit was zeker een gerechtje om nogmaals te maken.
Wel gerecht heb jij ontdekt door verspilling tegen te gaan?
Xoxo Edith-Sofia
bychristiana says
Oh lekker, ik ben gek op spaghetti;-) En wat sta je weer prachtig op de foto!
Kelly says
Wat lekker zeg!
Tamara says
Mmm jammie! klinkt goed! Ik maak ook altijd een vergelijkbare pasta maar dan gebruik ik truffeltapenade in plaats van truffelmayo. Ook echt een aanrader.