Alweer twee weken geleden was ik jarig. Doordat alles anders was dan normaal besloot ik het ook anders te vieren. Samen met mijn vriend ging ik naar mijn ouders. We begonnen met een monchoutaart met kersen die ik eerder die dag heb gemaakt. Daarna heb ik een drie gangen diner bereid, waarvan het toetje de aardbeien tiramisu. Een heerlijk nagerecht, wat zeer goed in de smaak viel. Vandaag deel ik het recept met jullie.
- 500 gram aardbeien
- 60 gram poedersuiker
- 250 gram Griekse Yoghurt
- 250 gram mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 pak lange vingers
- vanille likeur
Bereidingswijze aardbeien tiramisu:
Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van de schaal waarin je de zomerse aardbeien tiramisu wilt serveren.
Meng in een grote kom de Griekse yoghurt met mascarpone, een zakje vanillesuiker en 40 gram poedersuiker. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk dit uit.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer 300 gram van de aardbeien en meng hier 20 gram poedersuiker doorheen. Giet dit over het mascarpone mengsel.
Giet de vanille likeur in een diep bord. Leg hier de andere helft van de lange vingers in zodat de koekjes het vocht opnemen. Verdeel de lange vingers over het aardbeienmengsel.
Verdeel hierover de rest van de mascarponecrème. Bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Als je minder tijd hebt kan je het ook even in de vriezer zetten. Ik maak het vaak als toetje en maak het dan als eerst en ga dan verder met de andere gangen.
Als het tijd is om hem te serveren snijd de overige aardbeien in helftjes en verdeel deze over de tiramisu. Bestrooi de aardbeien met een beetje poedersuiker voor de finishing touch.
Xoxo Edith-Sofia
Heidi says
Mmm deze ziet der echt heerlijk uit.
Bedankt om met ons te delen