
Er is iets magisch aan de allereerste keer buiten eten zodra de lente zich echt laat zien. Wanneer de zon nét lang genoeg blijft hangen, de kussens weer naar buiten mogen en de lucht zacht aanvoelt. Gisteren was zo’n dag.

We schoven aan met heerlijk gerecht: conchiglie (die mooie, schelpvormige pasta) met zalm en courgette. Licht, romig, fris en precies goed voor een avond waarop de zon nog op je schouders brandt terwijl je eet. De courgette was kort gebakken, de zalm zacht gegaard en de pasta perfect beetgaar. Ik zal het recept delen hieronder want deze wil je echt maken deze zomer!
Wat je nodig hebt (voor 2 tot 3 personen):
🍝 200 tot 250 gram conchiglie (grote schelpen)
🧅 1 rode ui
🥒 1 courgette
🧀 Een half bakje Garlan roomkaas
🥄 1 pakje kookroom
🐟 1 pakje gerookte zalm
Let’s do this:
Kook de conchiglie volgens de verpakking. De kooktijd verschilt per soort, dus check dat even goed. Snipper ondertussen de rode ui en fruit deze in een pan met een beetje olie. Snijd de courgette in blokjes en bak die mee zodra de ui mooi glazig is. Doe er nu een half bakje roomkaas bij en laat dit smelten tot het een romig sausje wordt. Giet daarna de kookroom erbij en laat het geheel zachtjes indikken. Snijd ondertussen de zalm in kleine stukjes en voeg deze op het laatst toe aan de saus.
Proef even of je ‘m goed op smaak vindt. Mag het iets rijker? Dan kun je gerust nog wat extra roomkaas toevoegen. Wat zwarte peper erover is ook heerlijk!

En dan kan je het gerecht opscheppen.
Als je gasten hebt en de borden mooi wil opmaken kan je ervoor kiezen om de gekookte schelpen te vullen met het sausmengsel.

Daarbij dronken we een glas gekoelde witte wijn. Niet te zwaar, precies droog genoeg om mooi bij de zalm te passen, en vooral: het maakte het hele moment af. Dat glas, in combinatie met het geroezemoes aan de tafel, het zachte geklets van een Hannah op de achtergrond, en het gevoel van blote voeten in het gras… het voelde echt even als vakantie. En dat allemaal gewoon op een gewone doordeweekse dag.

Een lekker toetje kon natuurlijk niet ontbreken. We aten ananas van de kamado. De ananas was elke 10 minuten ingespoten met kokosrum voor een uurtje. Het grillen van de ananas doe je op directe hitte rond de 100° en het is lekker om de ananas wat spice te geven met een beetje een pittige barbecue rub. Serveer dit met een bolletje vanilleijs en wat slagroom en geniet van een lekker toetje.

De eerste keer buiten eten is altijd een klein feestje. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer.
Xoxo Edith-Sofia