Recepten deel ik niet meer met regelmaat, maar dit recept moest ik delen. Ik maak bijna wekelijks een salade en maak daar altijd homemade croutons bij. Die smaken zo goed dat ik het leuk vond dit recept met jullie te delen. Het is ook nog eens een no-waste recept.
Van een brood eten wij nooit de kontjes, tot voor kort. Nu bewaren we deze om de croutons van te maken. Je kan de croutons ook met oud brood maken als je dat over hebt.
Wat heb je nodig:
– kontjes van een brood, bruin of wit maakt niet uit
– knoflookkruiden of een geperste knoflook
– zout
– herbs de Provence
– olijfolie
Begin met het snijden van het brood in repen. Ongeveer 1 cm breed.
Snijdt vervolgens de repen in blokjes, ook deze ongeveer 1cm.
Stukjes in een kom.
Een scheutje olie erbij zodat de broodjes de kruiden goed op kunnen nemen. Meng dit goed door
Voeg vervolgd de knoflookpoeder, zout en de herbs de Provence toe aan het geheel.
Mengen maar!
Bak ze vervolgens goudbruin in een koekenpan met een beetje olie.
En klaar zijn je croutons! Ik serveerde ze dit keer op een salade met botersla, farfalle, parmezaanse kaas, tonijn, tomaat, ei, cashewnoten en een dille dressing.
Ik gebruik ze nu in de salade maar in de soep zijn ze ook heerlijk! Ook kan je natuurlijk variëren met kruiden, zo kan je pesto toevoegen of bijvoorbeeld parmezaanse kaas.
Maak jij wel eens croutons? En wat is jouw favoriete salade?
Xoxo Edith-Sofia
Geef een reactie