Vandaag weer eens een recept op mijn blog. Dit keer een heerlijke pokebowlš¤©
Wat heb je nodig?
Ingrediƫnten:
- 250 gram sushi rijst
- een ready to eat avocado
- Een halve komkommer
- 250 gram sashimi zalm
- Radijsjes
- Zak met sesam zaadjes en krokante zeewier vlokken
- Soja saus ik gebruik graag die van go tan
- Sesam olie
- Bosje lente uien
- Honing
Begin met de sushi rijst te koken zoals aangegeven staat op de verpakking. Dit is per sushi rijst verschillend dus even goed op de verpakking kijken hoe het moet bij jou gekochte rijst. Terwijl de rijst opstaat gaan we de marinade klaar maken.
Doe 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel water en 1 theelepel honing in een kommetje en roer dit goed door elkaar met een kleine garde. Dit is per persoon.
Pak vervolgens 1 lente ui p.p. en snijdt deze in kleine rondjes en doe deze erbij in het kommetje. Strooi een handje van de sesamzaadjes en zeewier vlokken in je kommetje.
Snijdt de zalm in blokjes van ongeveer 1x1cm en voeg deze toe aan je marinade. Zorg dat je zalm goed in de marinade zit, zo gaat het het lekkerst smaken. Zet je marinade zoān 10 minuten in de koelkast.
Ga verder met het snijden van de komkommer en de avocado. Probeer deze ook in blokjes te snijden van 1x1CM. De radijsjes kan je mooi in plakjes snijden.
Als je sushi rijst klaar is doe hem dan in een mooie kom. Haal de marinade na 10 minuten uit de koelkast en leg deze op de rijst. Kleed je poke bowl mooi aan door rondom je zalm je komkommer, avocado en radijsjes te plaatsen. Je kan nog lekker wat sojasaus, extra sesamzaadjes en krokante zeewier vlokken toevoegen.
Eetsmakelijk en geniet van je heerlijke poke bowl.
Xoxo Edith-Sofia
Geef een reactie